Biografie Pablo Alonso

Wie is Pablo Alonso?

Pablo Alonso (Spanje, 1991) studeerde piano in Badajoz bij Alexander Kandelaki. Na zijn studie verhuisde hij naar Nederland. Hier heeft hij zijn Master behaald aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Hij heeft lessen gehad van bekende namen, zoals David Kuyken, Håkon Austbø, Julian Martin, Christian Pohl, Hamish Milne, Justin Krawitz, Dominique Weber, Ana Guijarro en Matti Raekallio. Als Hij solist heeft hij  opgetreden met o.a. het Valladolid Conservatorium Orkest en het Badajoz Conservatorium Kamer Orkest. Zowel in binnen- als buitenland heeft hij concerten gegeven in vooraanstaande zalen. Zo speelde hij onder andere in Theater Odeon (Zwolle), de Arkezaal (Enschede), op het Oranjewoudfestival, Waalse Kerk (Zwolle) of Waterstaatsskerk (Hengelo). Ook in Spanje speelde hij in prominente zalen, zoals de Kleine Zaal in Miguel Delibes Muziekcentrum (Valladolid), María Cristinazaal (Málaga) of López de Ayala Theater (Badajoz).

Pianoconcours

Pablo nam deel aan verschillende pianoconcoursen. In 2003 deed hij mee aan het 1ste Concours Rotary Club (Valladolid) waar hij naar huis mocht met de tweede prijs. Hij won de derde prijs in het Río Órbigo Concours (León, 2005). In datzelfde jaar won hij de prijs voor de beste vertolking van Spaans repertoire in de Hazen Prijs (Ávila). Een jaar later behaalde hij de eerste prijs in de 4th Piano Concours (Palencia).

Als pianodocent heeft Pablo veel ervaring met privélessen.  Sinds 2017 werkt hij bij Muziekschool Pianoforte op de locaties in Dalfsen en Hardenberg.

Pianodocent Pablo AlonsoMaak kennis met de andere muziekdocenten van Pianoforte.

Leslocaties

De huidige leslocaties bevinden zich in Den Ham, Hardenberg, Nijverdal, Ommen, Vriezenveen, Westerhaar, Vriezenveensewijk. Wil je weten waar je bij jou in de buurt kan lessen?

Meer informatie »

Muziekaanbod

Je kunt bij ons o.a. de volgende lessen volgen: piano, keyboard, gitaar (bas, elektrisch en akoestisch), zang, drum, djembe, harp, dwarsfluit, viool en blokfluit.

Meer informatie »

2019 | Muziekschool Pianoforte

Den Ham, Hardenberg, Nijverdal, Ommen, Vriezenveen, Westerhaar, Vriezenveensewijk

KVK: NL228881961B01 | BTW: 08206495 | info@muziekschoolpianoforte.nl