Biografie Maxime Snaterse

Maxime Snaterse (1996) begon op negenjarige leeftijd met pianolessen bij Lena Markov. Daarnaast heeft ze les gehad van Bella Tubejeva en sinds 2011 volgt ze lessen bij Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium. Hier heeft ze cum laude haar bachelor afgesloten en heeft ze recent ook haar master cum laude afgerond met een 10. 

Maxime heeft verschillende prijzen gewonnen, onder andere bij het Prinses Christina Concours en het Steinway Pianoconours. Daarnaast heeft ze deelgenomen aan verschillende zomercursussen, waaronder The International Holland Music Sessions in Bergen, de Internationale Mozarteum Sommerakademie in Salzburg, en de Summer Campus in Rostock. Zo kreeg zij masterclasses van bekende pianisten, waaronder Bernd Goetzke, Lars Vogt, Claudius Tanski en Håkon Austbø. Ze heeft meerdere malen liveoptredens gegeven op Radio 4 en heeft op diverse plekken opgetreden in zowel binnen- als buitenland. Als voorbeeld haar optredens in Griekenland op uitnodiging van het Prinses Christina Concours. Verder werd Maxime in 2017 verkozen om als solist met het ArtEZ Symfonieorkest o.l.v. Joost Smeets te spelen, en naast het spelen met orkest heeft ze in veel verschillende bezettingen gespeeld. Momenteel vormt ze een duo met saxofoniste Deborah Witteveen, en een duo met mezzosopraan Franske van der Wiel. Met haar ensembles won Maxime ook enkele prijzen, zoals de eerste prijs en publieksprijs tijdens de ArtEZ Chamber Music Sessions met het Majorah trio,en de SCANDO Vocallis Liedprijs (eerste prijs) met haar liedduo tijdens het Vocallis Festival. In 2017-2018 maakte ze deel uit van de Jonge Meesters Wilp, een initiatief die jonge getalenteerde musici de mogelijkheid geeft concerten te verzorgen en helpt bij het ontwikkelen tot cultureel ondernemer. Maxime staat daarnaast open voor samenwerkingen met andere kunstdisciplines; zo heeft zij in augustus 2020 in samenwerking met het Nieuw Utrechts Toneel de voorstelling Graven gespeeld samen met acteur Greg Nottrot.

Maxime is actief, leergierig en heeft brede interesses. Naast haar muzikale studies en activiteiten, begon zij in 2016-2017 met haar bachelor Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente (2019 afgestudeerd) en heeft zij vervolgens in 2020 haar Master Business Administration afgerond. Op de eerste plaats blijft ze echter de gedreven, enthousiaste en opmerkelijke pianiste, die haar fascinatie voor de klassieke muziek wil delen met het publiek. 

www.maximesnaterse.com

Leslocaties

De huidige leslocaties bevinden zich in Den Ham, Hardenberg, Nijverdal, Ommen, Vriezenveen, Westerhaar, Vriezenveensewijk. Wil je weten waar je bij jou in de buurt kan lessen?

Meer informatie »

Muziekaanbod

Je kunt bij ons o.a. de volgende lessen volgen: piano, keyboard, gitaar (bas, elektrisch en akoestisch), zang, drum, djembe, harp, dwarsfluit, viool en blokfluit.

Meer informatie »

2020 | Muziekschool Pianoforte

Den Ham, Hardenberg, Nijverdal, Ommen, Vriezenveen, Westerhaar, Vriezenveensewijk

KVK: NL228881961B01 | BTW: 08206495 | info@muziekschoolpianoforte.nl