EPTA lid

Muziekschool Pianoforte is lid van de EPTA, European Piano Teachers Association.

Wat betekent dit lidmaatschap voor de leerlingen en docenten?

  • recht op deelname aan graadexamens door leerlingen
  • abonnement op Piano Bulletin (3x p.j.)
  • abonnement op Engelstalig Piano Journal (3x p.j.)
  • ledentarief voor EPTA activiteiten (o.a. jaarlijks congres, studiedagen)
  • indien in het bezit van een diploma met lesbevoegdheid piano: recht op vermelding op de docentenbank*
  • mogelijkheid tot actieve deelname in werkgroepen.

* De EPTA docentenbank is de enige, niet commercieel ingestelde betrouwbare lijst van bevoegde pianodocenten in Nederland.

De Landelijke Graadexamens Piano (LGP)

Deze examens zijn een onderdeel van EPTA Nederland, waarbij leerlingen van EPTA-leden in staat worden gesteld om theoretisch en praktisch examen te doen op zes verschillende niveaus oftewel graden. De examens vinden jaarlijks plaats in de periode maart-april op verschillende locaties verspreid over heel Nederland.

De achterliggende bedoeling van graadexamens is om de deelnemende kandidaten te motiveren en te stimuleren via het stellen van omschreven doelen op de verschillende niveaus. De graadexamens halen het pianospel uit de sfeer van vrijblijvendheid, echter zonder het speelplezier uit het oog te verliezen.

Voor leerlingen

Doordat je pianodocent lid is van EPTA Nederland, kun je via je docent deelnemen aan de graadexamens. Het examen bestaat uit een speelexamen in de vorm van een concertje en een theorie-examen. De examens beginnen al op een eenvoudig niveau (A1) en je kunt doorgroeien via A2 naar B, C, D en uiteindelijk naar graad E.
Voordeel van graadexamens is dat je een doel hebt om naar toe te werken. Ook weet je zeker dat je kennis van theorie gelijke tred houdt met je pianospel. Overleg met je docent over aanmelding, de graad die je kunt doen en het repertoire.

Leslocaties

De huidige leslocaties bevinden zich in Den Ham, Hardenberg, Nijverdal, Ommen, Vriezenveen, Westerhaar, Vriezenveensewijk. Wil je weten waar je bij jou in de buurt kan lessen?

Meer informatie »

Muziekaanbod

Je kunt bij ons o.a. de volgende lessen volgen: piano, keyboard, gitaar (bas, elektrisch en akoestisch), zang, drum, djembe, harp, dwarsfluit, viool en blokfluit.

Meer informatie »

2020 | Muziekschool Pianoforte

Den Ham, Hardenberg, Nijverdal, Ommen, Vriezenveen, Westerhaar, Vriezenveensewijk

KVK: NL228881961B01 | BTW: 08206495 | info@muziekschoolpianoforte.nl