Zang

Zangles bij de Muziekschool Pianoforte heeft een meerwaarde. Je krijgt zangles van een professionele en enthousiaste docent. De meerwaarde zit onder andere in de mogelijkheid om samen te spelen met leerlingen en docenten van de andere afdelingen (gitaar, drums, piano, bas, en sax). We organiseren het hele jaar door verschillende activiteiten waarbij je met je medeleerlingen op het podium kunt staan. Of dat nou met een volledige band is of met een kleine bezetting. Leuk om naast je lessen alles wat je leert op het podium in de praktijk te brengen!

Zangles

De zanglessen richten zich op beginnende en gevorderde zangers. De lessen duren 30, 40 of 45 minuten. Sommige leerlingen richten zich op een specifiek genre vanwege bijvoorbeeld hun band. Andere leerlingen willen graag zoveel mogelijk muziekstijlen behandelen. Als je niet zingt in een band/koor/musical, of iets dergelijks, drukken wij je op het hart dit zo snel mogelijk te gaan doen. De combinatie van zangles en praktijk zal je helpen jezelf zo goed mogelijk te ontwikkelen en is een enorme stimulans

Lesvormen en lesinhoud

Er zijn diverse lesvormen mogelijk; individuele en groepslessen. In de les werken we aan:

  • Expressie (o.a. interpretatie, vrijheid, inleven, zeggingskracht, presentatie en communicatie)
  • Techniek (o.a. ademhaling, -steun, articulatie, bereik, stabiliteit, sound, volume, energie, juist gebruik van spieren)
  • Muzikaliteit (o.a. improvisatie, meerstemmigheid, solfège, songwriting)

Je docent zal je de juiste zangtechnieken aanleren en handvatten aanreiken om dat te kunnen bereiken. Ben je juist nog op zoek naar wat je nou precies wilt, vindt en kunt? Dan helpt jouw docent je om hierin van alles te ontdekken.

Zangles volgen?

vraag proeflessen aanBekijk onze leslocaties en laat ons weten op welke locatie je zangles zou willen volgen.

Activiteiten

Naast de reguliere zanglessen vinden er gedurende het cursusjaar diverse activiteiten plaats, bijvoorbeeld een uitvoering met live band en jamsessies. Daarnaast zijn er leuke zangworkshops waarvoor je je kunt opgeven en vindt er regelmatig een studio-opnameproject plaats.

Star Kids!

Hou je van zingen, bewegen, gezelligheid en muziek? Kom bij Star Kids!

Wekelijks gaan jullie met elkaar aan de slag met liedjes van de radio, of een liedje van je favoriete cd, een leuke Nederlandstalige musicalsong, of… misschien zelfs wel een eigen geschreven liedje? Samen met je zangdocent leer je zo meer over vrijheid (lef hebben en durven!), zangtechniek, meerstemmigheid, ritmiek, improvisatie, beweging en samenspel.  Het draait bij Star Kids om samen zingen en samen plezier hebben. En als je het leuk vindt mag je zelfs een stukje solo zingen!  We hebben een jonge en een oude groep Star Kids (9-12 en 12-15 jaar). De lessen duren 30, 45 of 60 minuten les (afhankelijk van de grootte van de groep).  Uiteraard krijgen de leerlingen van Star Kids de gelegenheid om kleine optredens voor familie en andere fans te geven. Zo kunnen ouders zien wat de kinderen in de les hebben geleerd en kunnen de kids buiten het leslokaal de kick van optreden ontdekken!

Leslocaties

De huidige leslocaties bevinden zich in Den Ham, Hardenberg, Nijverdal, Ommen, Vriezenveen, Westerhaar, Vriezenveensewijk. Wil je weten waar je bij jou in de buurt kan lessen?

Meer informatie »

Muziekaanbod

Je kunt bij ons o.a. de volgende lessen volgen: piano, keyboard, gitaar (bas, elektrisch en akoestisch), zang, drum, djembe, harp, dwarsfluit, viool en blokfluit.

Meer informatie »

2019 | Muziekschool Pianoforte

Den Ham, Hardenberg, Nijverdal, Ommen, Vriezenveen, Westerhaar, Vriezenveensewijk

KVK: NL228881961B01 | BTW: 08206495 | info@muziekschoolpianoforte.nl