Zangles bij de Muziekschool Pianoforte heeft een meerwaarde. Je krijgt zangles van een professionele en enthousiaste docent. De meerwaarde zit onder andere in de mogelijkheid om samen te spelen met leerlingen en docenten van de andere afdelingen (gitaar, drums, piano, bas, en sax). We organiseren het hele jaar door verschillende activiteiten waarbij je met je medeleerlingen op het podium kunt staan. Of dat nou met een volledige band is of met een kleine bezetting. Leuk om naast je lessen alles wat je leert op het podium in de praktijk te brengen!

Zangles

De zanglessen richten zich op beginnende en gevorderde zangers. De lessen duren 30, 40 of 45 minuten. Sommige leerlingen richten zich op een specifiek genre vanwege bijvoorbeeld hun band. Andere leerlingen willen graag zoveel mogelijk muziekstijlen behandelen. Als je niet zingt in een band/koor/musical, of iets dergelijks, drukken wij je op het hart dit zo snel mogelijk te gaan doen. De combinatie van zangles en praktijk zal je helpen jezelf zo goed mogelijk te ontwikkelen en is een enorme stimulans

Lesvormen en lesinhoud

Er zijn diverse lesvormen mogelijk; individuele en groepslessen. In de les werken we aan:

  • Expressie (o.a. interpretatie, vrijheid, inleven, zeggingskracht, presentatie en communicatie)
  • Techniek (o.a. ademhaling, -steun, articulatie, bereik, stabiliteit, sound, volume, energie, juist gebruik van spieren)
  • Muzikaliteit (o.a. improvisatie, meerstemmigheid, solfège, songwriting)

Je docent zal je de juiste zangtechnieken aanleren en handvatten aanreiken om dat te kunnen bereiken. Ben je juist nog op zoek naar wat je nou precies wilt, vindt en kunt? Dan helpt jouw docent je om hierin van alles te ontdekken.

Lesdag

De zanglessen vinden plaats in Dalfsen, Nijverdal, Hardenberg en Ommen.

 

carmen de haan

zangdocente

Sarah Konig

zangdocente