Muziekschool Pianoforte opent in Ommen

Muziekschool Pianoforte opent een eigen locatie in het voormalige Vechtdal College aan de Strangeweg 25. Vanaf 3 april 2018 heeft Ommen een muziekschool waar zowel kinderen en tieners als volwassenen muziekles kunnen volgen.

‘Het geeft me een geweldig gevoel dat we in Ommen een muziekschool starten’, vertelt Nelly Armenian, concertpianiste en eigenaresse van Muziekschool Pianoforte. ‘Zo brengen we een stukje oude cultuur terug dat hoort in de stad of dorp. Een muziekschool is een belangrijke culturele ontmoetingsplek en biedt daarnaast de mogelijkheid jezelf te ontplooien.’

Muziekschool Pianoforte opent in Ommen

Van muziekschool naar kunstschool

Pianoforte is in een rap tempo gegroeid: in 4 jaar tijd is de muziekschool van niks uitgegroeid tot 7 leslocaties, waar allerlei muziekdisciplines worden aangeboden. ‘In Ommen openen we op 3 april onze eerste eigen locatie van Muziekschool Pianoforte’, vertelt Armenian trots. In eerste instantie zal Pianoforte gebruik maken van het bijgebouw van het voormalige Vechtdal College, maar Armenian heeft een groter geheel voor ogen: ‘Ik wil in Ommen groeien van muziekschool naar kunstschool. In de toekomst willen we de overige lokalen van het gebouw invullen met andere kunstdisciplines, zoals dans, theater, schilderen. Samen iets moois neerzetten, dat is mijn droom.’

Wat maakt Pianoforte bijzonder?

Op de vraag hoe Pianoforte zo snel kan groeien, legt Armenian uit: ‘We geven persoonlijke aandacht. We hebben verschillende methodes van lesgeven en we kijken wat aansluit bij de leerling. Daarnaast zetten we het plezier in muziek maken voorop.’ Lachend: ‘Het moet geen moetje worden.’ Verder werkt Pianoforte uitsluitend met conservatorium geschoold personeel. In de nieuwe Ommer muziekschool kun je voor allerlei instrumenten leren bespelen, zoals viool, drum, gitaar, harp, dwarsfluit, djembé, keyboard en blokfluit. Ook voor lessen klassieke zang kun je er terecht.

Ontdek zelf de nieuwe muziekschool!

Vanaf 3 april kun je elke werkdag tussen 10 en 13 uur bij Muziekschool Pianoforte binnenlopen om een kijkje te nemen, vragen te stellen, kennis te maken of om je op te geven. Het nieuwe muziekcentrum biedt ook korte cursussen. Je kunt dan bijvoorbeeld tot de zomervakantie muziekles volgen.

Doneren instrumenten

Naast muziekles biedt Pianoforte de mogelijk tot reparaties, onderhoud, advies, stemmen en het kopen van instrumenten. Kinderen van ouders zonder budget mogen een instrument lenen om de muziekles te kunnen volgen. Eenieder die een instrument wil doneren is bij deze dan ook van harte uitgenodigd.

Leslocaties

De huidige leslocaties bevinden zich in Den Ham, Hardenberg, Nijverdal, Ommen, Vriezenveen, Westerhaar, Vriezenveensewijk. Wil je weten waar je bij jou in de buurt kan lessen?

Meer informatie »

Muziekaanbod

Je kunt bij ons o.a. de volgende lessen volgen: piano, keyboard, gitaar (bas, elektrisch en akoestisch), zang, drum, djembe, harp, dwarsfluit, viool en blokfluit.

Meer informatie »

2020 | Muziekschool Pianoforte

Den Ham, Hardenberg, Nijverdal, Ommen, Vriezenveen, Westerhaar, Vriezenveensewijk

KVK: NL228881961B01 | BTW: 08206495 | info@muziekschoolpianoforte.nl