drumdocent
In 2002 ben ik begonnen met trommelen bij een lokale muziekvereniging in het Zeeuwse Goes. Daar maakte ik kennis met de basisrudiments van het slagwerk, speelde ik mijn eerste paradiddles en kwam ik ook meteen in aanraking met het samenspelen met andere muzikanten. Enkele jaren later kwam er ook een drumstel in huis en ging ik op privéles. Ik was gelijk geïnspireerd toen mijn vader thuiskwam met een dvd van Dream Theater waarop drummer Mike Portnoy de show stal.
Door de jaren heen verbreedde mijn smaak, en zo ook mijn bronnen van inspiratie. Ik ging van hard rock en metal naar fusion, en via jazz en pop naar drum ‘n’ bass. Ik verdiepte me in de boeken van Gavin Harrison, Thomas Lang en Virgil Donati. Later breidde deze interesse zich uit naar het spel en de concepten van o.a. Benny Greb, Jojo Mayer, Simon Philips, Bill Bruford, Matt Garstka, Dave Weckl en Keith Carlock. Ik begon regelmatig concerten, clinics en drumfestivals te bezoeken.
Sinds 2012 heb ik ook in verschillende bands gedrumd – voornamelijk in de hoek van de stevige muziek – en heb ik diverse invalklussen gedaan bij verschillende projecten in verscheidene genres.
Naast het drummen was ik nog steeds actief in de showkorpswereld, en had ik al die jaren de ambitie vast gehouden te spelen in een Amerikaans drumcorps, omdat ‘s werelds beste groepen in die activiteit in de Verenigde Staten te vinden zijn. Na meerdere audities was ik uiteindelijk aangenomen op melodisch percussie (vibrafoon/marimba/klokkenspel/xylofoon), en heb ik met veel voldoening twee zomers door de Verenigde Staten kunnen toeren waarbij ik elke dag repeteerde of optrad.
Na terugkomst in Nederland besloot ik auditie te doen bij het ArtEZ Conservatorium te Zwolle, waar ik nu voor mijn tweede jaar studeer. Als docent hecht ik waarde aan les op maat, en kan ik je op weg helpen met o.a. de volgende onderdelen:
– Techniek – Rudiments – Onafhankelijkheid van de ledematen – Grooves – Fills – Muziektheorie – Nummers uitzoeken om bij te drummen – Drumvideo’s opnemen – Verschillende toepassingen gebruiken van de metronoom om zo je timing te ontwikkelen – Muziek lezen – Studiemethoden begrijpen om effectief en efficiënt te oefenen