lydia morcillo sánchez-van den bosch

Lydia morcillo sánchez-van den bosch

viooldocente

Lydia van den Bosch  begon op 10 jarige leeftijd met vioolspelen. Ze volgde lessen bij Guiselle Alvarado in Midden-Amerika en later bij Hans Penders aan de muziekschool te Katwijk aan Zee.

Ze is actief geweest als musicus in het jeugdorkest Viotta te Den Haag en heeft met veel plezier in het jeugdkoor The Leiden Choristers te Katwijk gezongen. Voordat ze aan haar opleiding aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle begon volgde zij pianolessen bij haar moeder, die eind jaren ’80 zelf haar pianostudie aan het conservatorium in Zwolle voltooide.                                                         

Sinds december 2010 volgde ze vioollessen aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle bij viooldocent Adriaan Stoet waar ze in 2012 begon met de bachelor opleiding. In 2017 voltooide ze haar studie aan het Artez conservatorium en begon ze met de Premaster aan het Prins Claus conservatorium in Groningen bij viooldocente Veselina Manikova. Daarnaast volgde ze masterclasses bij Moshe Hammer, Piotr Tarcholik, Benzion Shamir en Cecile Huijnen.

Haar vaardigheden en talenten liggen niet alleen bij de viool, maar ook op de altviool. Tijdens haar bachelor studie volgde ze, als onderdeel van haar minor, wekelijks altvioollessen aan het conservatorium bij altviooldocente Julia Dinnerstein.

Een grote interesse van haar ligt in het samenspelen. Ze heeft gespeeld in verschillende pianotrio’s, strijkkwartetten en een ensemble waar vrij werd geïmproviseerd. Ze maakt momenteel deel uit van het pianotrio ‘Pelusa’ en vormt een duo samen met haar vriend Héctor Morcillo Sánchez.