Rianne damhuis

dwarsfluitdocente

Rianne Damhuis is op 19 augustus 1989 in Losser geboren en begon op 10-jarige leeftijd met AMV lessen. Ze vond muziek zo leuk dat ze na een jaar overstapte op dwarsfluit. Dit bleek een goede keuze want in 2008 werd ze toegelaten tot de opleiding klassieke muziek aan het ArtEZ conservatorium te Enschede.

In 2012 ronde ze haar studie Bachelor Of Music af. Ze kreeg tijdens haar studie les van Hans Nijman en Jorge Caryevschi. Ook volgde ze verschillende masterclasses bij onder andere Gudrun Bourel, Emily Beynon, Eveline Poser, Eleonore Pameijer, Michael Faust en William Bennett. Van 2010 tot 2012 had ze les in het vak HaFaBra-directie. Dit is een minor die ze volgde bij Fried Dobbelstein. Daarnaast volgde ze ook twee jaar lang nog een tweede minor “Musiconomie” bij Ton Lamers.

Tijdens haar dwarsfluitstudie heeft zij kennisgemaakt met de piccolo. Dit was liefde op het eerste gezicht. Sindsdien speelt ze in meerdere (amateur)orkesten fluit en piccolo.

Als blokfluit- en dwarsfluitdocent is Rianne verbonden aan muziekverenigingen en muziekscholen in Alstätte(D), Ottenstein(D), Enschede, Ommen, Rijssen en Nijverdal. Tevens is zij sinds 2015 dirigent van het orkest “Kreuz und Quer” in Alstätte(D).