Erik Verbeek

Dwars(fluit) docent

Opgeleid als bestuurskundige en als musicus leg ik graag de verbinding tussen deze twee professies. Als musicus ervaar ik dat artistieke drijfveren tot de mooiste creaties kunnen leiden en dat inspireert mij ook in mijn bestuurlijk werk. Ik ben creatief, constant in ontwikkeling en beschik over een gezonde dosis doorzettingsvermogen. Deze kwaliteiten zet ik graag in voor zowel goed onderwijs als een sterke culturele sector.

In 2002 ben ik afgestudeerd als uitvoerend musicus (fluit klassiek) aan het Utrechts Conservatorium bij Nine Sligter en Koos Verheul. Tijdens mijn studie heb ik masterclasses en zomercursussen gevolgd bij onder andere William Bennett, Trevor Wye, Peter-Lukas Graf en Vincent Cortvrint.

Als uitvoerend musicus remplaceer ik regelmatig bij bekende orkesten. 

Al tijdens mijn studie ben ik dwarsfluit- en theorieles gaan geven aan zowel privé-leerlingen als aan leden van de verschillende muziekverenigingen in de gemeente Geldermalsen. Hiervoor maak ik gebruik van een eigen lespraktijk aan de Oranje Nassaustraat in Geldermalsen. 

Sinds 2009 ben ik artistiek leider van Stichting Nationaal Fluitconcours. Als bestuur organiseren we jaarlijks een toonaangevend concours voor zowel studenten als jeugd met gemiddeld 150 deelnemers uit 25 landen.