Laurens de groote

Laurens de groote

docent

Al van jongs af aan ben ik beïnvloed door muziek. Van huis uit kreeg ik veel muzikale invloeden mee en werd ik geïntroduceerd aan een breed scala van genres. Van klassiek tot country, van jazz tot hardrock, het is er allemaal met de paplepel ingegoten.

Rond mijn 8e levensjaar ontstond er een enorme interesse voor de heftige ritmische partijen van bijvoorbeeld John Otto, Joey Jordison en David Silveria. Deze interesse ging gepaard met een liefde voor de muziek van Mozart, Beethoven, Sjostakovitsj en Chopin. Deze voorkeuren leidden voor mij tot het volgen van zowel drumles als pianoles.

Op deze manier is er een stevige fundering gelegd voor het begrijpen van ritmiek, harmonie en melodie, wat later van pas zou komen toen ik de opleiding Onderwijsassistent-muziek volgde en uiteindelijk toegelaten werd tot het conservatorium in Enschede.

In Enschede volgde ik een technische/productie-georiënteerde conservatoriumstudie met het oog op band-en zangopnamen in de studio. Dit betrof bandbegeleiding en een functie als studio-technicus.

Hier heb ik tevens mogen ondersteunen bij de opnamen en productie van verscheidene singer-songwriters en bands. Ook steek ik veel tijd in mijn grote passie: mijn progessieve metalband Eleison. Met twee EP’s uitgebracht en een derde momenteel onderweg heb ik hierin een creatieve uitlaatklep gevonden.

Wat songwriting betreft ben ik rijkelijk beïnvloed door onder andere de bands The Dear Hunter, The Pineapple Thief en Haken. Wat drums betreft zijn mijn grootste invloeden nog altijd Blake Richardson, Matt Greiner en Ray Hearne.

 

Laurens verzorgt verschillende lessen voor Pianoforte:

–        Muzikaal-theoretische ondersteuning van beginnersniveau tot voorbereiding voor het conservatorium

–        Gehoortraining

–        AMV

–        Drumles

–        Een introductie tot studiotechniek en mixing/mastering