Zang

Wie vindt zingen nou niet fijn? Of het nu onder de douche is, of voor een wat groter publiek. Zangles bij de Muziekschool Pianoforte heeft altijd een meerwaarde als jij meer wilt met deze passie. Je krijgt zangles van een professionele en enthousiaste docent(e). De meerwaarde zit onder andere in de mogelijkheid om samen te spelen met leerlingen en docenten van de andere afdelingen (gitaar, drums, piano, bas, en sax). We organiseren het hele jaar door verschillende activiteiten waarbij je met je medeleerlingen op het podium kunt staan. Of dat nou met een volledige band is of met een kleine bezetting. Leuk om naast je lessen alles wat je leert op het podium in de praktijk te brengen!

Zangles

Zangles bij Pianoforte kun je als beginnende zanger(es) krijgen, maar ook zeker als gevorderde. Je leert je stem te gebruiken, ontdekt verschillende technieken en je leert verschillende toonhoogtes aan te gaan. We bieden een variëteit aan mogelijkheden en genres van de muziek, zoals pop, klassiek, soul en meer! Heb jij al helemaal jouw stijl gevonden en wil je je daarin ontwikkelen? Dan gaan we samen daarmee aan de slag. Ben je nog op zoek naar wat het meeste bij jou past, dan gaan we daar naar op zoek!

Lesvormen en lesinhoud

Er zijn diverse lesvormen mogelijk; individuele en groepslessen. In de les werken we aan:

  • Expressie (o.a. interpretatie, vrijheid, inleven, zeggingskracht, presentatie en communicatie)
  • Techniek (o.a. ademhaling, -steun, articulatie, bereik, stabiliteit, sound, volume, energie, juist gebruik van spieren)
  • Muzikaliteit (o.a. improvisatie, meerstemmigheid, solfège, songwriting)

De docent zal je de juiste zangtechnieken aanleren en handvatten aanreiken om dat te kunnen bereiken. Ben je juist nog op zoek naar wat je nou precies wilt, vindt en kunt? Dan helpt jouw docent je om hierin van alles te ontdekken.

Onze pianodocenten

Marjo Kreileman Zangdocente
Sarah Konig Zangdocente
Carmen de Haan Zangdocente

Op welke locatie kun je zangles volgen?

Ommen

Muziekschool Pianoforte: Strangeweg 25, 7731 GV in Ommen

Dalfsen

Christelijke basisschool De Spiegel: Brethouwerstraat 4, 7721 XN in Dalfsen

Hardenberg

LOC: Parkweg 1-7, 7772 XP in Hardenberg

Nijverdal

Kulturhus Kruidenwijk (2e verdieping, met lift bereikbaar): Kuperserf 43, 7443 HC in Nijverdal